10 november - dag van de mantelzorg

In Nederland zijn er 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Liefst 750.000 mantelzorgers zorgen zelfs meer dan 8 uur per week voor iemand en doen dat langer dan 3 maanden. Vaak combineren ze dat met een betaalde baan. Omdat de zorg zich over het algemeen richt op bekenden, vinden deze mantelzorgers hun werk vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet.

Daarom wordt de mantelzorger jaarlijks op 10 november in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Mantelzorg. Veel mantelzorgers doen hun werk in stilte. We zien hoe ze zorgen voor hun naaste en geen contact hebben met andere mantelzorgers. Op deze 10de november worden mantelzorgers op meer dan 200 plaatsen in Nederland feestelijk bij elkaar gebracht en wordt er waardering uitgesproken voor hun bijzondere werk.

Let op: kijk wat er in uw gemeente wordt georganiseerd, voor u als mantelzorger, de activiteiten vinden op 10 november of rondom de 10de november plaats!
10 november - dag van de mantelzorg

Vacatures

Blink zoekt vrijwilligers.


Pak ook wat te drinken en ga er maar eens goed voor zitten.
Vergroot je mijn wereld? (R45001)
Samen op pad, lekker erop uit/wat verder weg
Voor een rustige, aardige jongen (2009) met ASS (autismespectrumstoornis) zoeken we een vrijwilliger die in het weekend met hem leuke dingen wil doen. Doordat zijn ouders de Nederlandse taal niet/erg slecht machtig zijn heeft hij een taalontwikkelingsachterstand, desondanks spreekt hij goed Nederlands. Doordat moeder niet veel buiten komt, vader in het weekend werkt en ze geen auto hebben, komt deze jongen op weinig (nieuwe) plekken, wat verder weg van zijn huis. Heb jij een auto, wil je met hem zijn wereld vergroten door leuke activiteiten een paar uur in het weekend te ondernemen? Reageer dan snel!
Lees meer
Samen met rolstoel, lekker naar buiten (V006.084)
Ga jij met mij mee?
Spontane, creatieve jonge vrouw (31jr) zoekt een gezellig maatje die met haar in de rolstoel naar buiten gaat om een frisse neus te halen. Joyce heeft een taaislijmziekte en heeft diabetes. Ze wacht op een longtransplantatie. Ze houdt van: Dieren,(heeft 3 katten) kleding maken, lezen en soms gamen en de buitenlucht! Voorkeur wekelijks, maar 1 keer per twee weken is ook fijn!
Lees meer

Aanmelden

Voor hulpvragers en vrijwilligers.


Meld je aan. Wij nemen spoedig contact met je op.

Samen uitBlinken!

Blink is er voor jou.


Ben je hulpvrager (wil je hulp aanvragen) of wil je vrijwilliger worden, regel het nu.

Ga verder
Dit is een website van Krachtig Media
Ik wil vrijwilliger worden
We maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »