Informatiebijeenkomst langer thuis wonen

Centrum Mantelzorg Land van Cuijk organiseert in samenwerking met Lokaal Beraad Ouderenbeleid gemeente Mill en Sint Hubert een informatiebijeenkomst over langer thuis wonen en voor woningaanpassingen.

Datum en tijd: 24 september van 19.30 uur tot 21.30 uur
Locatie: Myllesweerd, Kerkstraat 3, Mill
Toegang gratis

Iedereen vindt het prettig om zolang mogelijk in zijn of haar eigen omgeving te blijven wonen. Maar als je ouder wordt of je zorgt voor een partner, kind of ander ziek familielid, kan het nodig zijn om je woning daaraan aan te passen.

Tijdens de informatiebijeenkomst krijg je informatie over mogelijke vergoedingen vanuit de Wmo en de zorgverzekeraars voor (gewenste) woningaanpassingen. Ook bespreken we waar je op moet letten bij het indienen van een aanvraag voor een woningaanpassing bij de gemeente of zorgverzekeraar. Hoe kun je de gewenste woningaanpassing realiseren? En welke alternatieven zijn er als zelf financieren geen mogelijkheid is? De mantelzorgwoning komt ook aan de orde.

De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor alle belangstellenden, mantelzorgers en professionals/vrijwilligers uit het Land van Cuijk. Voor meer informatie en aanmelden, neem contact op met het Centrum Mantelzorg via telefoonnummer 0485-846739 of via onze website www.mantelzorglvc.nl.
Informatiebijeenkomst langer thuis wonen

Vacatures

Blink zoekt vrijwilligers.


Pak ook wat te drinken en ga er maar eens goed voor zitten.
Leuke dingen doen/oppas (V005.311)
Vrijdag/zaterdag of een avond
Voor een gezin met twee kinderen zoeken we een vlotte vrijwilliger die in overleg met ouders over dag en tijd een paar uur om de twee weken, met hun dochter (13) met Syndroom van Down leuke dingen kan doen overdag. Maar ook in huis kan zijn als ouders een keertje samen eruit willen of een oudergesprek hebben op school. Ze is vrolijk, houdt van dansen, zingen, spelletjes doen, meiden-dingen. Samen naar de film, speeltuin zijn ook opties! Kun jij deze dame voldoende sturing geven en haar op een positieve manier benaderen? Ook is haar broertje van 3 soms ook thuis en is het fijn als je ook op hem kan oppassen (slaapt 's avonds). Neem dan contact op!
Lees meer
Heb jij een positieve levens instelling? (R42672)
Gaan wij er samen op uit?
Ik ben een man(1950) uit Oss en ben bekend met autisme en depressieve klachten. Het leven een goede invulling geven is een uitdaging voor mij. Alleen lukt dit vaak niet. Ik ben op zoek naar iemand die er voor mij kan zijn, een luisterend oor en mij ook motiveert om er samen op uit gaan? Ik ben erg begaan met anderen, ben zelf een echte piekeraar en kan erg onzeker zijn, daarnaast ben ik erg eenzaam, maar heb behoefte om hierin stappen te maken. Ben jij mijn lichtpunt en help je me mee om er samen er iets moois van te maken, zodat ik kleine succes ervaringen op doe en kan genieten van deze activiteiten.
Lees meer

Aanmelden

Voor hulpvragers en vrijwilligers.


Meld je aan. Wij nemen spoedig contact met je op.

Samen uitBlinken!

Blink is er voor jou.


Ben je hulpvrager (wil je hulp aanvragen) of wil je vrijwilliger worden, regel het nu.

Ga verder
Dit is een website van Krachtig Media
Ik wil vrijwilliger worden
We maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »