Online cursus

Steeds meer mensen zorgen voor iemand (mantelzorg), of proberen zolang mogelijk zichzelf te blijven redden (zelfzorg). Hierbij wordt je vaak onverwacht geconfronteerd met hulpvragen waar je niet op bent voorbereid. Op hulpvragen over verplaatsen en verzorgen bieden wij ondersteuning met video-instructies en online cursussen. Test en verdiep hiermee uw kennis en vaardigheden op een interactieve manier, om uzelf zolang mogelijk thuis te kunnen blijven redden. Deze online cursus is dus speciaal voor mantelzorger en zelfzorgers.

Hoe kan ik meedoen?
U kunt de cursussen afnemen via onze webshop door op een thema te klikken. Als u voor het eerst een cursus aanschaft, dient u een persoonlijk abonnement oftewel account aan te maken. Wij vragen hiervoor een aantal gegevens die u moet invullen, waaronder uw e-mailadres. Dit moet beveiligd worden met een wachtwoord van minimaal 8 tekens vanwege uw privacy. Naar het opgegeven mailadres sturen wij een bericht met een link, waarmee u uw registratie bevestigt. Daarna kunt u inloggen en wordt de door u gekochte cursus automatisch aan uw account gekoppeld. Zorg dat u uw wachtwoord niet vergeet! U kunt de online cursus direct beginnen als u zich heeft aangemeld. Voorbereiding is niet nodig. Heeft u een vraag of lukt het niet? Mail naar info@samenbeterthuis.nl.

Voor wie?
De cursussen zijn bedoeld voor iedereen die is geïnteresseerd in verdieping van kennis en vaardigheden om zo lang mogelijk zelfredzaam te blijven. Want wie wil dat nu niet; zelfstandig zijn en thuis blijven wonen ondanks een handicap, na een operatie of met een (chronische) ziekte. De video instructies bieden informatie voor mantelzorgers, zelfzorgers en iedereen die geïnteresseerd is in thema’s rond zelfredzaamheid.

Haal een certificaat!
In de filmpjes worden u vragen getoond. Voor ieder antwoord krijgt u een punt. Als u alle vragen heeft beantwoord krijgt u een certificaat op naam met een unieke code! Duur van de cursus De tijd die u kwijt bent voor de cursus, is de tijd die het filmpje duurt, met een paar minuten extra voor het beantwoorden van de vragen. U kunt rustig de tijd nemen. Als u halverwege wilt stoppen, kunt u de volgende keer gewoon verder gaan waar u gebleven was. Ook kunt u de filmpjes herhaald terugkijken. Uw antwoorden en punten worden onthouden, in verband met het verkrijgen van het certificaat.

Inhoud
De cursusthema's zijn gericht op het oplossen van vragen over verzorgen en verplaatsen, die ontstaan door het moeilijker kunnen bewegen. Ze zijn ontwikkeld door vakinhoudelijke specialisten. De thema's gaan onder andere over het leren lopen met hulpmiddelen, het voorkomen van vallen, het gebruik van een rolstoel of trippelstoel, iemand helpen bij het wassen en incontinentiezorg (in ontwikkeling). In het zoekvenster kunt u een thema zoeken. Binnen het thema kunt u door middel van de zogenaamde bladwijzers, heel gericht informatie vinden. U kunt ook delen overslaan en als u dat wilt alleen datgene bekijken, wat voor u interessant is.

Kosten?
De kosten per online cursus zijn € 7,90. Organisaties en gemeenten kunnen vouchers inkopen om de cursussen gratis aan te kunnen bieden. https://www.samenbeterthuis.nl/organisaties De inkomsten worden gebruikt voor doorontwikkeling van ons digitale platform voor een Samen Beter Thuis.

Wie zijn wij?
Samen Beter Thuis is ontstaan in 2014 en is het initiatief van enthousiaste zorgprofessionals, dagelijks actief in de zorg. Hierdoor voelen zij de noodzaak om mantelzorgers en zorgontvangers te ondersteunen, met als doel dat men zich zolang mogelijk zelfstandig kan blijven redden. Daarom bieden zij cursussen met video-instructies over praktische vragen rond zorg en bewegen. Cursussen waarbij iedereen die geïnteresseerd is in zelfredzaamheid, kennis en vaardigheden kan testen en verdiepen. En daarvoor nu wordt gewaardeerd met een uniek certificaat! Voorgeschiedenis:

Mantelzorgers en patiënten werken hard aan eigen regie, zelfredzaamheid, revalidatie en voorbereiding op zorghandelingen. Wij kregen van onze klankbordgroep feedback: ‘Wat zou het mooi zijn als wij positieve waardering in de vorm van een certificaat zouden kunnen krijgen voor deze inspanningen.’

Zorgorganisaties en gemeenten gaven ons aan, dat zij mantelzorgers en vrijwilligers (de informele zorg) gerichter wilden instrueren en waarderen. Zij gaven ons als feedback dat zij graag wilden weten wie onze instructiefilmpjes hadden bekeken, om zelfredzaamheid, eigen regie en positieve gezondheid te kunnen waarderen. Dit is nu mogelijk gemaakt in het product van de online cursussen! Deelnemers die een instructie hebben doorlopen, krijgen een certificaat met een unieke code. Een organisatie kan vouchers inkopen om de cursus beschikbaar te stellen.

Wat maakt deze online cursussen uniek:
- is gericht op mensen zonder kennis van zorg, die elkaar en zichzelf willen verzorgen en zelfredzaam willen blijven.
- is ontwikkeld met klankbordgroepen van mantelzorg/zelfzorg.
- deelnemers krijgen informatie en verdieping aangeboden op een leuke, interactieve manier, waarbij niets fout gedaan kan worden.
- de duidelijke hoofdstukindeling en zoekstructuur in de e-learning filmpjes maken het eenvoudig om nog gerichter naar informatie te zoeken.
- wie de filmpjes bekijkt en de vragen beantwoord, wordt hiervoor gewaardeerd met een certificaat met unieke code.

Met deze code kunt u 10% korting krijgen in de winkels van Medipoint

Voor organisaties (zoals gemeenten/zorg-welzijnorganisaties/zorgverzekeraars/leveranciers) het biedt een uniek, kant en klaar, innovatief instrument voor deskundigheidsbevordering van informele zorg. Organisaties, gemeenten of leveranciers kunnen vouchers inkopen om (gratis) deelname te faciliteren. Het volgen van de cursussen bevordert eigen regie en zelfredzaamheid, verlicht de zorgdruk en voorkomt overbelasting. dankzij het unieke certificaat van deelname, kunnen deelnemers gewaardeerd worden. (Bv dagje uit, workshop, korting etc.)
Online cursus

Vacatures

Blink zoekt vrijwilligers.


Pak ook wat te drinken en ga er maar eens goed voor zitten.
Vriendin gezocht (V006.156)
Leeftijd 28 t/m 35 jaar
Hallo meiden, Mijn naam is Sabine. Een leuke, gezellige en spontane jonge dame van 30 jaar jong. Opzoek naar een vriendin(nen) om gezellig een kop thee mee te drinken, een vriendin waar je gezellig mee kan kletsen. Die dezelfde interesses heeft als ik. Zoals lekker ergens lunchen/ uiteten, naar de bios gaan. Lekker wandelen/ met de 4daagse meedoen lijkt me een mooie uitdaging. Fotografie, koken en bakken vind ik ook leuk om te doen.

Herken jij je eigen hierin en lijkt het je leuk om mijn te ontmoeten dan zie ik graag je reactie tegemoet. Zoek omgeving: Schaijk, Velp bij (Grave) Reek, Herpen, Ravenstein, Megen, (plaatsje) Zeeland, Grave, Berghem, Deursen- Dennenburg, Dieden Demen, Koolwijk. Leeftijd 28 t/m 35 jaar.

Groetjes Sabine
Lees meer
Lief, duidelijk en flexibel (R3422)
Aandacht en speelhulp voor 3 jongens
Voor een lief, druk gezin waarvan de moeder wat lichamelijke beperkingen heeft en moeilijk het overzicht heeft, zoeken we een lieve maar duidelijke vrijwilliger die moeder binnen het gezin kan ondersteunen en ontlasten met haar 3 jongens. 1 jongen heeft een ontwikkelingsachterstand en heeft een andere benadering nodig (2 jongens in de leeftijd van de puberteit) 2 jongen van 5 jaar. Luisterend oor en af en toe wat tips geven aan moeder is fijn en 1 op 1 aandacht geven aan de kinderen is welkom voor alle 3.
Lees meer

Aanmelden

Voor hulpvragers en vrijwilligers.


Meld je aan. Wij nemen spoedig contact met je op.

Samen uitBlinken!

Blink is er voor jou.


Ben je hulpvrager (wil je hulp aanvragen) of wil je vrijwilliger worden, regel het nu.

Ga verder
Dit is een website van Krachtig Media
Ik wil vrijwilliger worden
We maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »