Vrijwilligerswerk Den Bosch onderbelicht

Sinds de zomer 2017 heeft de gemeente Den Bosch twee onderzoeken gedaan naar het vrijwilligerswerk, één over de tevredenheid van vrijwilligers (2017) en één naar de omvang van het vrijwilligerswerk (2018). Deze onderzoeken lijken in de welbekende bureaula te zijn verdwenen. Ze zijn onopvallend gepubliceerd. Bestuurlijk en publicitair is er geen aandacht aan besteed. Het gemeentebestuur ventileerde geen standpunt of zienswijze op de gevonden resultaten. Spijtig! Jaarlijks wordt er toch zo’n 9,5 miljoen uur werk verzet door vrijwilligers (6.000 fte's). Jammer!

Afgelopen december arrangeerden gemeente Den Bosch en Vrijwilligersnetwerk Galant een waarderingsavond voor vrijwilligers in het bestuurscentrum. Circa 200 mensen waren aanwezig en hadden een leuke avond. Spijtig genoeg schitterde het gemeentebestuur door afwezigheid. Jammer!

Het volledige artikel lezen? Klik hier.

Vacatures

Blink zoekt vrijwilligers.


Pak ook wat te drinken en ga er maar eens goed voor zitten.
Samen boodschappen doen (V005.574)
Kopje koffie drinken.
Leuke, spontane vrouw (59) met een visuele beperking zoekt een vrijwilliger die samen met haar boodschappen doet en om af en toe een kopje koffie komt drinken. Eens per twee weken op de dinsdagochtend. Vanwege het beperkte zicht kan ze soms onrustig worden in drukke situaties, daarom is het fijn als je met haar mee boodschappen doet. Houd je van een gezellig, humoristisch gezelschap en heb je een auto? Neem dan snel contact op!
Lees meer
Geduldige vriendelijk steun gezocht (R3363)
Boodschap, koken of wandelen
Ik zoek een mannelijke vrijwilliger die met mij (man 1971) een boodschap wil doen, koken of een stukje wil fietsen of wandelen. Geduld en duidelijkheid is voor mij erg fijn, zodat ik me vertrouwd bij jou kan voelen. Ben jij mijn vast gezelschap die elke week of per 2 weken mij komt op zoeken?
Lees meer

Aanmelden

Voor hulpvragers en vrijwilligers.


Meld je aan. Wij nemen spoedig contact met je op.

Samen uitBlinken!

Blink is er voor jou.


Ben je hulpvrager (wil je hulp aanvragen) of wil je vrijwilliger worden, regel het nu.

Ga verder
Dit is een website van Krachtig Media
Ik wil vrijwilliger worden
We maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »