10 november - dag van de mantelzorg

In Nederland zijn er 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Liefst 750.000 mantelzorgers zorgen zelfs meer dan 8 uur per week voor iemand en doen dat langer dan 3 maanden. Vaak combineren ze dat met een betaalde baan. Omdat de zorg zich over het algemeen richt op bekenden, vinden deze mantelzorgers hun werk vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet.

Daarom wordt de mantelzorger jaarlijks op 10 november in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Mantelzorg. Veel mantelzorgers doen hun werk in stilte. We zien hoe ze zorgen voor hun naaste en geen contact hebben met andere mantelzorgers. Op deze 10de november worden mantelzorgers op meer dan 200 plaatsen in Nederland feestelijk bij elkaar gebracht en wordt er waardering uitgesproken voor hun bijzondere werk.

Let op: kijk wat er in uw gemeente wordt georganiseerd, voor u als mantelzorger, de activiteiten vinden op 10 november of rondom de 10de november plaats!
10 november - dag van de mantelzorg

Vacatures

Blink zoekt vrijwilligers.


Pak ook wat te drinken en ga er maar eens goed voor zitten.
Wandelen of fietsen met dementerende man (R5967)
Luchtig gesprek, ontlasting voor zijn vrouw
We zoeken een geduldige, positieve en opgeruimde man/vrouw die wekelijks op de woensdag (of anders donderdag) een stukje 1 x per week wil wandelen of fietsen (of als het slecht weer is bij hem thuis wat kletsen). Dit zodat zijn vrouw (rolstoelgebonden) even weg kan met haar vrijwilliger en even ontlast wordt. Het kortetermijngeheugen van meneer is slecht dus neem contact op als je rustig kunt blijven en hem in zijn waarde laat!
Lees meer
Lieve, jeugdige vrijwilliger voor actieve meid (32003)
Kun jij grenzen aangeven?
Voor een moeder met haar dochter (2012) zoeken we een (jonge) vrijwilliger die met dit meisje leuke dingen kan doen; creatief bezig zijn, lekker naar buiten! En haar kan leren taken af te maken, ze is namelijk snel afgeleid. Goed grenzen aangeven is dus belangrijk! Kun je wekelijks een paar uur na schooltijd (voorkeur ma of di)? Laat dan van je horen!
Lees meer

Aanmelden

Voor hulpvragers en vrijwilligers.


Meld je aan. Wij nemen spoedig contact met je op.

Samen uitBlinken!

Blink is er voor jou.


Ben je hulpvrager (wil je hulp aanvragen) of wil je vrijwilliger worden, regel het nu.

Ga verder
Dit is een website van Krachtig Media
Ik wil vrijwilliger worden
We maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »