Verslag bijeenkomst 26 juni

Dinsdag 26 juni jl. waren we met een groepje van zes vrijwilligers en twee consulenten van Blink te gast bij Zorgboerderij Japara in Erp. We werden hartelijk ontvangen door eigenaresse Hennie van den Biggelaar en een jongeman die hier dagbesteding ontvangt. Na de koffie/thee en een heerlijk kersentaartje kon de rondleiding starten. Een kort introductiefilmpje over de doelgroep en het soort zorg wat geboden wordt, gaf ons al een redelijk goed beeld van Japara. Hennie vertelt dat er op vier doordeweekse dagen dagbesteding wordt geboden aan uiteenlopende doelgroepen; van mensen met een psychische kwetsbaarheid, jongeren die uitvallen op school tot mensen met gedragsproblemen. Ook is er een activiteitenproject voor kinderen op woensdagmiddag en zaterdag. Wat opvalt is dat de sfeer erg relaxed is, er is veel structuur en iedereen wordt in zijn waarde gelaten. Er wordt gewerkt in kleine groepjes cliënten met een aantal medewerkers en vrijwilligers. De rondleiding komt langs verschillende ruimtes binnen: een snoezelkamer waar geur, licht en geluid centraal staan. Een sport- en spelkamer en verschillende ruimtes waar de creativiteit gestimuleerd wordt en waar prachtige dingen worden gemaakt. Eenmaal buiten lopen we langs de dierenverblijven, en dat zijn er veel! Ieder dier heeft zijn eigen verhaal en wordt door de cliënten goed verzorgd en geknuffeld. Van varken Mazzel die gelukkig niet naar het slachthuis hoefde, hondje Boogie die een hele hindernisbaan voor ons heeft gelopen en ezel Nono die prachtig wordt aangekleed en onder poortjes door loopt en kan voetballen. Ook is er een enorme moestuin waar flink wat groente en fruit uit geoogst kan worden voor eigen gebruik.

Hennie vertelt erg enthousiast en gepassioneerd en dit brengt ze ook over op haar cliënten. We hebben ons erg welkom gevoeld bij Japara en hebben genoten van de rust maar ook van de gastvrijheid en de diversiteit aan activiteiten die er voor de cliënten gecreëerd is. Kortom een plek waar iedereen zichzelf mag zijn en respect voor elkaar en voor de dieren centraal staat. Helemaal zen verlaten wij deze prachtige locatie en dus ook de regiobijeenkomst van Blink!
Verslag bijeenkomst 26 juni

Vacatures

Blink zoekt vrijwilligers.


Pak ook wat te drinken en ga er maar eens goed voor zitten.
Samen boodschappen doen (R39772)
Motoraangedreven rolstoel
Voor een vrouw (’40) zoeken we een vrijwilliger die wekelijks een keer (overleg over dag/tijd) samen met haar boodschapjes kan gaan doen. Mevrouw is erg duidelijk in haar communicatie, er schuilt een warm hart achter haar ‘harde’ buitenkant en de klik moet er zijn! Ze heeft een aangedreven rolstoel waardoor je enkel hoeft te sturen en de supermarkt is 5 – 10 minuutjes lopen. Ondertussen een praatje en daarna een kopje koffie of thee, dan is mevrouw erg tevree!
Lees meer
Samen sjouwen, lekker bezig zijn (V005.315)
Rolmodel voor 15-jarige knul
Deze jongen met een verstandelijke beperking uit Keldonk maar erg gedreven om lekker met zijn handen bezig te zijn, zoekt een vrijwilliger (geen voorkeur man/vrouw) met wie hij dit kan doen: stenen sjouwen, klusjes (op de boerderij/loonwerkersbedrijf) is wat hij graag doet!

Hij is makkelijk in het contact en erg enthousiast en wordt hierdoor soms overschat, ook goed om te weten: hij is bang voor honden. Kun jij hem meenemen om mooie ervaringen op te doen?
Lees meer

Aanmelden

Voor hulpvragers en vrijwilligers.


Meld je aan. Wij nemen spoedig contact met je op.

Samen uitBlinken!

Blink is er voor jou.


Ben je hulpvrager (wil je hulp aanvragen) of wil je vrijwilliger worden, regel het nu.

Ga verder
Dit is een website van Krachtig Media
Ik wil vrijwilliger worden
We maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »