Vrijwilligerswerk Den Bosch onderbelicht

Sinds de zomer 2017 heeft de gemeente Den Bosch twee onderzoeken gedaan naar het vrijwilligerswerk, één over de tevredenheid van vrijwilligers (2017) en één naar de omvang van het vrijwilligerswerk (2018). Deze onderzoeken lijken in de welbekende bureaula te zijn verdwenen. Ze zijn onopvallend gepubliceerd. Bestuurlijk en publicitair is er geen aandacht aan besteed. Het gemeentebestuur ventileerde geen standpunt of zienswijze op de gevonden resultaten. Spijtig! Jaarlijks wordt er toch zo’n 9,5 miljoen uur werk verzet door vrijwilligers (6.000 fte's). Jammer!

Afgelopen december arrangeerden gemeente Den Bosch en Vrijwilligersnetwerk Galant een waarderingsavond voor vrijwilligers in het bestuurscentrum. Circa 200 mensen waren aanwezig en hadden een leuke avond. Spijtig genoeg schitterde het gemeentebestuur door afwezigheid. Jammer!

Het volledige artikel lezen? Klik hier.

Vacatures

Blink zoekt vrijwilligers.


Pak ook wat te drinken en ga er maar eens goed voor zitten.
Help jij mij, moeder van 4 kinderen (V006.088)
Even oppassen op ma tussen 17-18 uur
Wie kan me helpen om wekelijks op de maandag tussen 17-18 uur even bij mij in huis te zijn. Dan haal ik mijn zoon op van de opvang, mijn baby van 1,5 jaar is dan thuis. We maken van tevoren samen kennis. De oudste twee kinderen (12 en 10 jaar) zijn ook thuis als ik even mijn zoon van 7 op ben halen van de opvang. Interesse? Neem contact op!
Lees meer
Leuke dingen doen/oppas (V005.311)
Vrijdag/zaterdag of een avond
Voor een gezin met twee kinderen zoeken we een vlotte vrijwilliger die in overleg met ouders over dag en tijd een paar uur om de twee weken, met hun dochter (13) met Syndroom van Down leuke dingen kan doen overdag. Maar ook in huis kan zijn als ouders een keertje samen eruit willen of een oudergesprek hebben op school. Ze is vrolijk, houdt van dansen, zingen, spelletjes doen, meiden-dingen. Samen naar de film, speeltuin zijn ook opties! Kun jij deze dame voldoende sturing geven en haar op een positieve manier benaderen? Ook is haar broertje van 3 soms ook thuis en is het fijn als je ook op hem kan oppassen (slaapt 's avonds). Neem dan contact op!
Lees meer

Aanmelden

Voor hulpvragers en vrijwilligers.


Meld je aan. Wij nemen spoedig contact met je op.

Samen uitBlinken!

Blink is er voor jou.


Ben je hulpvrager (wil je hulp aanvragen) of wil je vrijwilliger worden, regel het nu.

Ga verder
Dit is een website van Krachtig Media
Ik wil vrijwilliger worden
We maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »