Voorwoord

Voor u ligt de tweede digitale nieuwsbrief van BLINK!
Met deze nieuwsbrief willen we u meenemen in wat er zoal bij Blink langskomt door het jaar heen. De diverse activiteiten voor vrijwilligers, al geweest of nog te komen.
 
Maar ook een oproep voor vrijwilligers! Er zijn nog steeds meer hulpvragers dan vrijwilligers die ingezet kunnen worden. Meer mensen hebben werk of zijn druk met mantelzorgen.
Werf samen met ons! Vertel hoe leuk het is om iets voor je medemens te doen.
In deze nieuwsbrief komt ook een vrijwilliger met hulpvrager in beeld, lees hun verhaal en deel dit met anderen.
Volgt u ons al op Facebook? Social media is voor ons een bron om vrijwilligers te werven, kijk eens op: 
https://www.facebook.com/blink.uit/ 
 
U bent ook een bron voor werving en ambassadeur voor Blink! Met z'n allen bereiken we veel mensen en dan bereiken we wellicht die ene juiste vrijwilliger voor net die ene vraag!
Helpt u Blink en daarmee een  mens en zijn omgeving om het leven wat leuker te maken.
Onze ‘oude’ slogan: EEN UURTJE PER WEEK KAN EEN LEVEN VERANDEREN! Is nog steeds heel erg van toepassing.
 
Veel lees- en deelplezier!
Team Blink. 

Wisseling van de wacht!
 

Door verandering van contracten van twee consulenten en door bezuinigingen hebben wij in maart onze consulenten opnieuw moeten verdelen over ons werkgebied. Ondanks deze verandering gaan we met goede moed verder!

 

Voor de regio Land van Cuijk en voor Meierijstad is er niets veranderd. In de andere regio’s kun je een nieuw gezicht tegenkomen.

Voor de duidelijkheid willen we hier graag (nogmaals) een overzicht geven van de nieuwe indeling:

 

(v.l.n.r.):

Bauke Kappen blijft het vertrouwde gezicht van regio Oss.

Sophie Dirkse is consulent van regio Meierijstad, Uden en Boekel.

Irma Brands is de consulent van Land van Cuijk.

Doreth van de Riet is consulent geworden van regio Oss.

Tot slot is Ria de Vent consulent geworden van de regio Bernheze en Landerd.

 

Roept deze informatie nog vragen bij u op dan kunt u altijd contact opnemen bij de desbetreffende of uw voormalige contactpersoon. We leggen het graag aan u uit.

Activiteiten voor vrijwilligers

 

Voor alle nieuwe vrijwilligers van Blink is er in maart een introductiebijeenkomst geweest, waarin we samen verkennen wat vrijwilligerswerk inhoud. Wat zijn de grenzen voor mij en voor Blink, wat signaleer ik en wat doe ik er mee? zijn vragen die aan bod komen. Al met een al een avond voor inspiratie en houvast. In het najaar is er weer een avond voor nieuwe vrijwilligers, zij worden hiervoor t.z.t. uitgenodigd!

 

Daarnaast heeft ONS vrijwilligerscollege (onderdeel van ONS welzijn) in april een workshopdag georganiseerd voor vrijwilligers.  Met diverse leuke bijeenkomsten rondom communicatie, omgaan met dementie en verlies. Diverse vrijwilligers van Blink hebben hier aan mee gedaan. Ieder jaar zal er een workshopdag georganiseerd worden waarbij u als vrijwilliger ook wordt uitgenodigd en mag aansluiten als u hierin interesse heeft!

 

Ook dit jaar zijn er weer regiobijeenkomsten voor vrijwilligers om elkaar informeel te ontmoeten op een inspirerende locatie:

  • In regio Uden, Meierijstad en Boekel staat dit gepland op 17 juni a.s. van 13:30 – 16:00 uur. De uitnodiging hiervan is al verstuurd, mocht u zich nog aan willen melden dan kan dit uiteraard! Stuur een e-mail naar s.dirkse@blinkuit.nl
  • Voor regio Oss, Landerd en Bernheze vindt dit plaats in het najaar 2019, net zoals voor de regio Land van Cuijk.

 

Tot slot vindt er ook dit jaar de autismecursus plaats. Deze staat gepland op donderdag 26 september 2019 en woensdag 2 oktober 2019. Dit met medewerking  van Carlijn Beers (ervaringsdeskundige) en Colette Koenen (GGZ-psycholoog). De uitnodiging hiervoor volgt t.z.t. nog!

 

De liefde voor dieren is een gezamenlijke passie!
Het verhaal van Aukje en haar vrijwilliger Sharon.

 

Aukje is een vrouw van 39 jaar met autisme. Ze woont zelfstandig in een mooi appartement in Zeeland. Ze krijgt een paar keer per week begeleiding van Amarant en wordt ook door hen begeleid op haar haar prachtige werkplek bij het dierenpark in Zeeland.

Aukje had vroeger een begeleidster die met haar leuke activiteiten ondernam. Toen zij moest stoppen, heeft ze met de begeleiding contact opgenomen met Blink voor een geschikte vrijwilliger.

 

Sinds enkele maanden komt Sharon (43) regelmatig bij Aukje om samen leuke dingen te doen. De eerste keer was een beetje wennen en het was voor Aukje fijn dat Carin, haar begeleider bij haar was. Al snel leerden ze elkaar beter kennen en raakten ze vertrouwd met elkaar.
Zo zijn ze al samen op hun beide werkplekken gaan kijken. Toevallig delen ze de liefde voor dieren en werken ze ook beide bij een dierenpark. Het was dan ook snel bekeken waar Carla de foto’s van dit mooie stel moest komen maken, in het dierenparkje natuurlijk!

 

Daarnaast zijn ze samen naar de ouders en de oma van Aukje geweest. Verder doen ze soms spelletjes, bakken ze iets lekkers of koken en eten ze samen. In de toekomst willen ze nog een groter uitstapje plannen, bijvoorbeeld naar de Efteling of naar de film of de stad. 

 

Erg blij met elkaar

Sharon geeft aan het contact met Aukje heel fijn te vinden. Ze wordt er blij van als ze ziet dat Aukje geniet. Dat geeft haar een goed gevoel. Ze vindt het fijn dat Aukje zo goed kan praten en van veel zaken wel iets weet. Ze vinden dezelfde muziek mooi en dezelfde televisieprogramma’s leuk.
Het omgaan met het autisme is voor Sharon geen probleem. Sharon is een lieve, rustige vrouw en dat is iets wat perfect past bij Aukje.

 

Aukje vindt het heel fijn dat Sharon regelmatig komt om samen iets leuks te gaan doen. Aukje voelt zich dan veiliger en vrijer als er iemand bij haar is. Ze zijn bijna even oud en zijn ook samen in december jarig! In goed overleg beslissen ze wanneer weer af te spreken en wat ze dan voor activiteit willen gaan doen. Vaak spreken ze 1 x per maand en soms zelfs 1 x per 2 weken iets af. 

 

Aukje is blij met Sharon, ze vind haar flexibel en betrouwbaar. 

Hopelijk kunnen ze nog heel lang leuke dingen blijven doen samen!

Oproep vrijwilligers!

Ook onze organisatie heeft nog niet voor alle hulpvragers een maatje kunnen vinden, ook al doen we nog zo hard ons best!

U, als vrijwilliger van Blink, of ook als u op andere wijze in contact staat met Blink, kunt ons daarbij helpen.

Kijkt u eens goed rond in uw eigen omgeving, wie weet kent u iemand die het ook zo leuk zou vinden wat u doet, als vrijwilliger bij Blink. Maar misschien is degene helemaal niet op de hoogte van alle mogelijkheden en wat Blink allemaal te bieden heeft!

Als u het onder de aandacht brengt, helpt u zo mee om onze hulpvragers die nog wachten aan een maatje te helpen.

Breng deze mensen in contact met ons. Het makkelijkst kan dat door ze te wijzen op onze site, waar ook alle gegevens zijn terug te vinden van alle contactpersonen bij Blink, www.blinkuit.nl

Een kleine moeite maar een heel groot plezier.

Bedankt, namens alle “wachtenden” hulpvragers!

Afscheid Merian van Meurs

Na 6 jaar nemen we helaas afscheid van onze trouwe bureauvrijwilliger Merian. Zij heeft afgelopen jaren gezorgd voor de attente kaarten naar vrijwilligers, voor hun verjaardagen maar ook voor de jubilarissen! Omdat Merian elders ook veel vrijwilligerswerk doet, heeft zij een keuze moeten maken en besloten afscheid te nemen van Blink. Merian heeft altijd met veel plezier dit gedaan en wij hebben altijd erg prettig met haar samengewerkt.
Merian, bedankt voor jouw inzet en we wensen je veel succes in jouw verdere leven!

Last but not least!


Wij willen al onze vrijwilligers heel hartelijk bedanken voor hun inzet.

Misschien ben  je al heel lang actief of ben je dit jaar nieuw gestart. Het maakt niet uit, we richten ons nu tot jou! Wat jij doet voor de hulpvrager, in het klein, of in het groot, het is fantastisch, het is geweldig en we zijn je er heel dankbaar voor!

We hopen dat je maatje nog lang op je mag rekenen want wij weten als geen ander hoe belangrijk dit kan zijn!

Nogmaals: BEDANKT!

 

Benieuwd welke hulpvragen er nog open staan?
Op de hoogte blijven van interessante nieuwtjes?
Een vraag naar team Blink?

Klik op onderstaande buttons!
Facebook
Website
Email